Specijalistička lekarska ordinacija iz oblasti neuropsihijatrije   |   Zrmanjska 17/2, Banovo Brdo, Beograd

Specijalistička lekarska ordinacija
iz oblasti neuropsihijatrije

Zrmanjska 17/2, Beograd
tel: 069/221-27-85

O NAMA

Sloboda je stanje duše. Osvojimo je zajedno!

Autonomija

Najviši cilj razvoja ličnosti jeste postizanje Autonomije. Autonomija podrazumeva svesnost, spontanost i bliskost. Biti autonoman ne znači biti odvojen od drugih i samodovoljan. Autonomna osoba se na zdrav način povezuje sa drugima, gradi stabilne odnose i ima kapacitet za duboke emocije.

 

Autonomna osoba može da gubi, može da bude razočarana, neko može prekinuti partnerski, prijateljski ili poslovni odnos sa njom. Ova osoba u tim situacijama može biti tužna, ljuta, razočarana ili uplašena, ali će umeti da iskoristi sopstvene resurse da pomogne sebi, da vremenom tu ranu zaceli i to iskustvo uklopi u kontekst svog života.

U savremenom svetu najdragoceniji poklon koji nam neko može darovati jeste pažnja!

Vreme je, izgleda, postalo tako deficitarno, pa nam se čini da nas drugi sve površnije slušaju… Tek čuju da bi ispričali nešto svoje ili olako dali savet, često za nas neupotrebljiv… Gledajući svoj odraz u tom ogledalu, dobijamo poruku da smo nedovoljno važni. Ako smo nekada, u svom detinjstvu, tu poruku dobili i u porodici, taj bolni doživljaj lične bezvrednosti postaje sve intenzivniji… To je put ka gubitku samopouzdanja. 

U pokušaju da ostvarimo ono što nam se čini da društvo traži od nas, sasvim smo zaboravili da se pitamo ko smo u stvari, koje su to naše potrebe, šta sve mi možemo biti! 

“Libertas” okuplja stručnjake u oblasti mentalnog zdravlja koji znaju da saslušaju, razumeju i pomognu na pravi način u pravom trenutku. 

Najviši cilj razvoja ličnosti jeste postizanje Autonomije! Autonomija podrazumeva svesnost, spontanost i bliskost. 

  • Svesnost je sposobnost da budemo u sadašnjem trenutku, da nas ne koče iskustva iz prošlosti i strah od budućnosti. Samo tako možemo da prepoznamo i realizujemo sopstvene mogućnosti.
  • Spontanost je mogućnost da prepoznamo i izrazimo sopstvene emocije, potrebe, da donosimo odluke i pravimo autentične izbore. 
  • Bliskost nam daje moć istinskog povezivanja sa drugima, razmenu emocija, razumevanje potreba, uz poštovanje svojih i tuđih granica. 

Biti autonoman ne znači biti odvojen od drugih i samodovoljan. Autonomna osoba se na zdrav način povezuje sa drugima, gradi stabilne odnose i ima kapacitet za duboke emocije. 

Autonomna osoba može da gubi, može da bude razočarana, neko može prekinuti partnerski, prijateljski ili poslovni odnos sa njom, ali ona neće reagovati po principu “sve ili ništa”, koristiti emocionalne ucene i osećati se kao da je sve propalo i izgubilo vrednost, pa i ona sama. Ova osoba u tim situacijama može biti tužna, ljuta, razočarana ili uplašena, ali će umeti da iskoristi sopstvene resurse da pomogne sebi da tu ranu zaceli, kao i da to iskustvo uklopi u kontekst svog života, umesto da bude ljuta na sopstvenu prošlost.

Izgled ordinacije

Ordinacija "Libertas" je mesto za osluškivanje duše, osnaživanje uma i komponovanje Vaše ode slobodi!

Vodeći se višegodišnjim iskustvom u psihijatrijskom i psihoterapijskom radu, poželeli smo da zajedno izgradimo bezbedno mesto za rast i razvoj. Mesto na kom zajedno kreiramo autentičan put ka svemu najboljem što možete postati. Dođite da zajedno osvojimo slobodu!